Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

Най-красивите плажове по Черноморието

Алепу

Този плаж е тип блатна лагуна, като се намира в близост до Созопол, в южната част на Българското Черноморие. Преведено от гръцки, името на мястото значи лисица, което предразполага много хора към това да го наричат Лисичето блато.

Аркутино

Наричано още Мечешкото блато, Аркутино е разположен от устието на река Ропотамо, в община Приморско. Мястото е участък от резерват „Ропотамо“. В близост е разположен плажът, който също носи името Аркутино, познат с уникалните си пейзажи и гледка към остров Свети Тома, или наричаният още Змийски остров, който е единственият дом на диворастящи кактуси в България. Аркутино е заобиколен от гори и пясъчни дюни.

Маслен нос

Вдадено навътре в морето, това място е разположено в най-източния ръкав на Странджа. Картината е една по рода си – ослепително бял миден плаж.

Перла

Точното му местоположение е между Маслен нос и Приморско. Интересен факт е, че една от резиденциите на Тодор Живков е в тази местност. Ситният пясък и широката ивица са едно от предимствата на плажа.

Заливът Болата край нос Калиакра

Местността е разположена в северната част на нос Калиакра. Мястото е единственият пясъчен плаж в целият регион, който се врязва в брега и представлява лиман и тясна клисура. Зашеметяваща гледка е малката река, която протича през Болата. Началото си води от множество извори, като завършва с вливане в морето, което образува устие на лагуна.

Уникалната гледка, пясъчният плаж със скални брегове е определено място, което заслужава да бъде видяно. Местността е част от „Комплекс Калиакра“, която зона е защитена.Интересен факт за мястото е, че то членува в Клуба „Най-красивите заливи в света“.

Арапя

Мястото е известно с това, че е обградено от широколистни гори и има живописен пейзаж. Намира се между популярните курорти Царево и Лозенец.

Дарданелите

Това място привлича всички фенове на гмуркането. Районът е подходящ, тъй като е заобиколен от скалисти заливи. Разположен е в близост до село Варвара.

Синеморец

Това място се слави с факта, че е едно от малкото, подминати от масовото застрояване. Тук, ще можете да се насладите на живописни картини и девствената природа. Стига се само пеша, като районът е далеч от хорското полезрение.

Силистар

Намиращ се само на 5 километра от Синеморец, това е един от най-южните плажове в страната, тъй като се намира в близост до границата с Турция. Плажната ивица е скромният един километър, но мястото е уникално красиво, тъй като не е застроено и е слабо посещавано. Златистият пясък прави картината още по-прекрасна.

Резово

Това е последният плаж в България, защото се намира точно на границата ни с Турция. Плажът е страшно красив, тъй като е запазен и не е в полезрението на строителите.

Камчийски пясъци и Шкорпиловци

Това място комбинира изключителността на крайбрежието, а именно водата, природата и пясъка. Районът е разделен, като една от частите му е резерват. Мястото е известно с това, че има най- дългата брегова ивица в страната – 13 километра златисти пясъци.

Устието на Велека – край село Синеморец

Мястото е перфектно за всички любители на природата, тъй като тук може да се видят тъмни скали в различни форми, зелени гори в цялата местност, както и златни пясъци. Цялото съвършенство на мястото е благодарение на реката. Районът спада към едноименната защитена местност.

Карадере – между град Бяла и село Горица

Мястото е известно с девствената си плажна ивица, която е далеч от строителството. Районът не е част от резерват, което го прави достъпен за всеки. Уникално красиво и недокоснато от човешка ръка място.

Иракли – на 4 километра от село Баня

Плаж, известен с финия си пясък и с брегова ивица дълга повече от 3 километра. Това отново е защитена местност. Определено е район с приказен пейзаж заради недокоснатата природа. Крайбрежието запазва естествената си красота.

Българското Черноморие е един от най- прекрасните райони в цялата страна, който крие уникални кътчета, които трябва да бъдат видени и опазвани.