Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

Силистар – дивото зове

Силистар – последният плаж преди границата с Турция до с. Синеморец.

Силистар – това е едно невероятно място. Всяка крачка към него ви води към едно късче от рая, скътано на земята. Тук дори пулсът ви забавя своят ритъм, от раменете ви пада тежестта на забързаното ежедневие и всичко е по-наситено, по-пъстро, по-ярко, по-реално. Една друга вселена, в която инстинктивно усещате, че ще намерите спокойствието и щастието си. Не всички искат почивка ол-инклузив, коктейли и излежаване на шезлонг по цял ден. Вие от тях ли сте? Ако отговорът ви е да, то внимавайте – опасността безвъзвратно да се влюбите в Силистар е голяма. Тук няколко дни компания ще ви правят само вълните, песните на птиците и туптенето на сърцето ви.

На средата между Резово и Синеморец можете да откриете този вълшебен плаж и къмпингът към него. Най-отдалеченото населено място е едва на 5 километра. И, въпреки това, сякаш сте отделени от света в своя собствена вселена. До къмпинга се стига по неравен селски път, откъдето започва приключението ви в страната на спокойствието.

Само четири бунгала се разполагат в къмпинга „Силистар“, а останалата част от пространството е запазена за каравани и палатки. На дървените маси и пейки можете да прекарвате нощите си в приятна компания. Шест душ кабинки с мушамени завеси ви позволяват да си вземете душ със слънчева вода. Къмпингът се захранва с генератор, който се изключва в 23:00, тоест – тогава електричеството спира. Но все пак вие можете да останете да си говорите в тъмното (ако не си носите свещи), да си запалите огън или да легнете да почивате за следващия ден.

Тук няма да се будите от шума на автомобилите, а от нежния танц на вятъра с клоните на дърветата. Къмпингарите винаги са насреща за чаша кафе или питие вечер, за приятен разговор или пък при нужда от помощ. Те могат и да ви покажат по кои пътеки да си направите разходка и да ви насочат към скрития от повечето очи плаж „Листи“. Послушайте ги, вземете си вода, обуйте здрави обувки и поемете на пътешествие.

На площада в Резово можете да опитате най-вкусната рибена чорба. А, ако тръгнете в обратна посока, ще стигнете до плажа „Листи“. Тясната пътечка ще ви отведе до невероятната гледка – малък, сгушен сред скалите плаж с кристално синя вода, в която можете да видите рибните пасажи. Тук рядко ще срещнете повече от един или двама посетители.

Можете да поемете и към Синеморец и Велека, където ще видите как реката и морето се срещат. Точно на това място имате възможност да се изкъпете както в реката, така и в морските води, но внимавайте за опасните подводни течения. В бар „Корабчето“ в Синеморец можете да прекарате приятен следобед.

На 5 минути от къмпинга е плажът Силистар. Две малки барчета са се настанили на края на почти пустия плаж. Изкъпете се в спокойните, невероятно гальовни води на морето, които са толкова кротки и послушни, че сякаш не плувате в море, а в басейн. Полежете на пясъка и оставете топлите лъчи на слънцето да масажират кожата ви, обещавайки ви че никога няма да забравите това прелестно място и чудесната ваканция.

Вечер, след приятен ден на плажа и забавна нощ покрай огъня, запален с новите ви приятели от къмпинга (естествено, само ако решите, че искате да палите огън), ще заспивате под нежното покривало на тишината, спуснала се над Силистар. Тук ще сте напълно в хармония със себе си и със света наоколо.

Като цяло, плажовете на Синеморец са четири: Северен плаж (Косата, Велека), Бутамята, Листи и Липите.