Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

Несебър – тракийското селище Месамбрия

Много хора се интересуват повече от стария град от колкото новия.

Замисляли ли сте се защо? На първо място се смята, че е построен преди 3200 години. Сами може да се досетите колко неща са били построени през това време. Предполага се, че в старата част на града са били построени 42 църкви, като половината от тях в момента са разкрити и консервирани, а в момента действа само една. Ще попаднете на две мелници–едната не функционира от дълги години и е само за туристическа атракция, а другата която  функционира е вградена в хотел.

Ако сте любители на църквите, тогава старият град в Несебър трябва да заема челна позиция във вашия списък. Какво друго може да се види там обаче?

Може да видите и музеите, които са разположени на територията на град Несебър — Археологическият и Етнографският музей. Няма начин да пропуснем десетките сергии в уличките на стария град. Продават се всякакви сувенири и подаръци. Може да вземете всякакви неща за спомен или за подарък на близък човек.

Новият град или по-скоро самият Несебър е изпълнен с модерни постройки, жилища, барове и хотели. Несебър е колкото туристическо място за отдих и почивка,  толкова и оживено място за младите през топлите летни нощи.

Къде да пренощувате, ако сте решили да си направите разходка из Несебър? Цените на стая в хотел започват от 30лв, като могат да достигнат до 150лв. Много рядко можете да намерите самостоятелна стая във вила или къща за гости. Да не забравим, че ще трябва от рано да направите своята резервация.

Несебър е изключително красиво градче, което може да ви предложи уникални морски снимки и моменти. Има много влюбени, които предлагат на своята половинка брак на брега на стария град в Несебър. Мислите ли, че вие може да сте следващата двойка сторила същото?

Северният плаж на град Несебър е разположен от северната страна на полуострова, откъдето носи и името си и в началото на комплекса „Слънчев бряг“. Плажът е охраняем и добре уреден.