Офертата е запазена във любими
Виж всички запазени

На море Лозенец

Лозенец може да ви предложи интересни места за посещение и ситен пясък с красивото море.

Планината и морето са ключови фактори в развитието на района. Лозенец представлява типично рибарско селце, което доставя прясна риба и различни морски деликатеси в ресторантите около него. Ако се чудите дали да посетите планина или море, по-добре изберете Лозенец. Преобладават двуетажни и триетажни къщи, които са превърнати в малки хотели и стаи под наем. Комбинацията от планински и морски климат може да е точното нещо, което търсите за лятото.

DCIM100MEDIADJI_0325.JPG

Какво може да видите, ако изберете Лозенец за лятната си ваканция?

Освен на красивите плажове в Лозенец можете да се порадвате и на църквата „Св. Георги“, която е построена изцяло с дарения. Само на километър в северозападна посока се намира пещерата „Мечата дупка“, обградена с две прекрасни малки плажчета. Тя носи своето име от двама рибари, които хванали в мрежите си два тюлена или морски мечки.

Както всички други морски курорти у нас и тук може да посетите места, които са близо около вашата локация. Около Лозенец например може да посетите:

  • Национален парк Странджа
  • Реките Велека, Караагач и Дяволска
  • Природен резерват Ропотамо, на 15 км от Лозенец.
  • Село Велика и Ботаническата градина на семейство Серафимови, 4 км от Лозенец.
  • Село Розово и крепостта Кастрицион, 25 км южно от Лозенец.
  • Беглик Таш или „Българският Стоунхендж“ , 14 км от Лозенец.

Лозенец – спокойно, чисто и красиво място с голям и хубав плаж.

Естествено, за да посетите всичко това ви препоръчваме да сте с личен автомобил (или под наем). Друг вид транспорт би излязъл доста скъпо.

Може да изберете сред 81 места за настаняване в Лозенец, като цените започват от 20лв в няколко стаи за гости или 40лв минимум за хотелска стая. Някои от хотелите предлагат и спа услуги, така че четете дребния шрифт.